Negerinnensex

Pjes nl spuit kutten

pjes nl spuit kutten

.

Erotische massage best neuken in lemmer


pjes nl spuit kutten

.

Een grote kut met dikke schaamlippen. Spelend met haar grote schaamlippen in de buitenlucht. Prive film van gepiercde schaamlippen. Een prive film  haar grote kut die wordt open gehouden door een piercing in haar schaamlippen, de slet vingert zichzelf tot haar kut nat is. En duwt er dan een dildo in.

Deze vrouw heeft extreem grote schaamlippen. Ze leg dan ook met gemak een echte knop in haar schaamlippen het kost haar even iets moeite maar hi zit er toch echt in erg funnie. Schaamlippen bijna kapot geneukt. Eerst lacht ze nog maar dan gaat zijn grote pik in haar kutje. Haar schaamlippen worden bijna kapot geneukt, zo hard gaat hij tekeer.

Voor de webcam showt het tiener meisje haar dikke schaamlippen. Voor de webcam showt het tiener meisje haar dikke schaamlippen en neukt met een grote dildo haar anus.

De milf trekt de slip tussen de schaamlippen en masturbeerd met een sex toy. De milf met grote natuurlijke borsten trekt de slip tussen haar schaamlippen, waarna ze de natte kut met een sex toy masturbeert en krijgt een orgasme. Schaamlippen als een roosje.

Ze heeft een kutje als een roos. Haar schaamlippen hangen als blaadjes langs haar kutje en daar wil haar date extra van genieten. Hij neukt haar bijzondere kutje en stopt zijn pik in haar slipje. Met klemmen op haar schaamlippen extreem anal gevuist neukt. In het magazijn is de baas bezig met zijn secretaresse, met een paar klemmen op haar schaamlippen steekt hij zijn vuist in haar anus en vuistneukt hij de slet extreem anal. Daarna propt hij er een mega dildo in. Het lekkere blondje vind het heerlijk om haar sexy vriendin te verwennen.

Haar opgezwollen klitje likken en haar natte kutje zachtjes neuken met een dildo. Prachtig hoe haar schaamlippen zich spannen om die dildo. Haar schaamlippen worden lang getrokken. Zet haar op haar knietjes, slipje opzij en rammen maar. Hij zet de geile Nicolle op haar knietjes, trekt haar slipje opzij, zet zijn eikel tussen haar volle schaamlippen en rammen maar.

Op zijn hondjes neukt hij die hoerige teef helemaal lens. Gewichten aan je schaamlippen. Rossen met die dildo tot je kutje spuit. Sexy tiener spuit voor de eerste keer. Heerlijk strakke latina vingert zich naar orgasme voor webcam. Cowgirl op een grote plastic dildo. Lieve squirt van een tiener op de webcam. Aziatisch squirtwonder spuit zichzelf in gezicht. Sletterige masturbatie van een zeiknat exotisch kutje.

Spetterpret met super geile brunet. Blonde spuitslet blijkt ook nog een slikkertje. Meisje met lak laarzen spuit van geiligheid. Ondeugende Leslie spuit het hele trottoir onder. Zeiknat ebony gleufje op webcam. Extreem lekker blond kutje voor de webcam.

Terwijl ze haar kontje verwent begint haar kutje te spuiten. Uiteindelijk komt blonde Dasha spuitend klaar. Blonde webcam slet squirt haar dildo kleddernat. Panter sletje spuit de hut van Pornobob onder.


Drijfnatte kut vochtig kutje


Voor den — pjn, geerne smul- len. Bij S hebben de dienstboden goeden —. Meisje dat veel rondloopt. Wateene — is die Mie. ADET, pronkmeisje, modepop en bij V. BA'i ï kort , z. Met veel bakken te drinken geraakt men in den —. Kar met eenen bak om zavel, enz. Bak- ken en brouwen valt niet gelijk, al wat men onderneemt valt niet even goed uit. Kinderrijmpje te Overhespen et circa: Wjj zullen de koeken bakken Met twee pannen gel ük ; De maskons zullen dansen, De jongens zullen ransen ; Het huis is vol plezier, We drinken Leuvens bier.

Den wolf in fijn — loopen, het gevaar te gemoet gaan. Bakkesaf drinken, van den gewonnen drank niets meededen. Oude merteko's leert men geene bakkesen maken, dengene die al lang met eene zaak bezig is, moet men daarin niet meer onderrichten. Geef hem maar een —. Bakku, klemt op ku z. Een dikke hoop —. Men zegt ook bakkuën. Dat land is goed gebakkuud. Zijnen — smeren, zich deugd doen. Schrijf de 5 fr. Er zijn roode en witte balrozen. Middeleeuwsch Limburgsch bampt, en dat is 't te St.

Hebt ge geenen bang? Zijt ge niet bang. Dusw as banherberg aangeduide herberg. Zoo heet men te Oudgaardende korenbloemen, die te Godsenhoven vrijden heeten. Zijn kenger kinders loopen — van honger. Die hond heeft eenen groven bas. Bas is eene versterking van bar. Die twee hebben elkander daar fel gebatteerd m — Verg.

Nageboorte bij het vee. Vele boeren hangen het bed van een veulen op eenen boom, ten einde dees beter zijn hoofd omhooghouden, fraaieren gang zou hebben. Ik kan mijn bed bij mijnen kerse- boom niet maken. Wij gullen ons brood moeten — , om nog drie dagen toe te komen. Hij is op fijnen —. Vele stammen van vverkw. Hij is op fij- nen grom; fijnen f eg, fijnen fit hebben. Ik ben terug op mijnen eet. Zij is aan beuren schuur, heuren strijk.

Gij fijt gelijk op uwen wandel. Een oude jonkman, een oude bede- laar. Een rechter die fich laat uit- koopen, is maar een —. Ergens bekend fijn gelijk een — in fijn maal. Bedelarij moet ge hier niet vertellen. Zatlappen fetten bedelarijen uit, die f e fich dikwijls bekla- gen. Lodewijk XV was thuis in bedelarijen. Hij f al u toch bedodderen. Wat een — is die Mie, die Jan. Wat een bedor- ven getrek is die Mie.

Pan waarin een bedlegerige zijn behoef doet. Bassin de chambre, bassin plat. Wat een bedroef- de iongen is die Frans. Alle avonden die bedroefde pap. Wat een — weer. Hij kan f 00 — vloeken. Hij is — om aan onfe noten te fitten.

Met de been spelen, het hazenpad kiezen. Ons hout krijgt been. Hoh maar goeden moed, Kraken de been, 't hert is goud. Hard loo- pen, jouerdes jambes, jambayer. Af beenen, na- beenen, rondbeenen. Hij heeft metde keus wat af-, wat rond- gebeend. Het vierde van de lob eener walnoot.

Geef mij een — noot. Elke verdee- ling heet dan been ken. De aan- eenhangende beenkens heeten reester. Ik heb twee beenkens pens gekocht. Weten den - men zegt ook de veel in de voor te leiden, den mouwvager spelen. Daar de beer geleid wordt, zoo zal, misschien door begripsverwarring, veel vervangen geraakt zijn door beer. Den beer loslaten, het gemak ruimen. Schrab coïon bij het kaartspel. Geef hem maar een beest.

De meeste becsterijen worden bedreven in de hoogste en in de laagste klas der samenleving. Suikerwortel, la bet- terave. Beetblad, beetfabriek, beetgrond, beet- kool, beetkrabber persoon en tuig , beetkrop, beetkruid , beet- land, beetmolen Fr. La pulpe, pulpes de diffusion. Ingebeeld viervoetig dier of vogel, voork. De bef jagen bestaat hierin: Men maakt eenen snul wijs dat er, in een afgelegen veld, een vreemd dier of vreemden vogel te vangen isBef, genaamd.

Een' pikdonkeren avond trekt men naar dat veld ; daar wordt een groot vuur aangelegd, dat de Zebedeus wel moet aan den gang houden, terwijl de gezel- len het dier zullen naar de knap- pende vlammen jagen. Doch zij poetsen allen de plaat, het vuur gaat eindelijk uit en de sukke- laar zit in den donker, soms in een hem onbekend veld f Eer- tijds te Gods.

Gij hebt mij, in het kaartspel, genoeg befoffeld. Ze hebben P te nacht begaad. Begaad u aan die verf niet. Dat peerd heeft me fel begedderd. Begedderen is het frequen- tatief van begaden.

Tegen een nuchtere begijn kunnen opgaan, wel gegeten en gedron- ken hebben. Zijn karak- ter behelst niet te huichelen. Mijn fortuin behelst niet veel boeken te koopen. Beko- men wat men najaagt. De geil- heid weet fich toch te —. Kin- deren die geen fruit hebben, weten fich toch te —. Bemoeien, met het bijdenkbeeld van daartoe niet verplicht te zijn.

Hij heeft fich sterk be- keuterd met mijnen trouw. Wat hoeft gij u te — met onfe keusl — Bij DE Bo is bekeu- keld bezorgd. Zich — , zich te zeer ontblooten. Ik heb mij bekort van geld met hem die fr. Ik kan u geene aardappels ver- koopcn: DE Bo heeft verkort van geld. Die kerel f al nogal —. Tot alles — fijn, zeer te mistrouwen zijn. S is tot alles —. Ge moet het brood — ; want we kunnen niet bakken dan den Maandag. Zich beleiden wordt in het HASP.

Bij het smous- jassen heer en dam van troef. Spotnaam van cene vrouw of dochter die zich te zeer opschikt. Laat die ' — hopen. Bende-van- prins-slik-al- op wordt gezegd van mannen die zich dikwijls vereenigen, om te BEP Hij is pan de bende- pan-prins-slik-al-op.

Een boek, eene kamer —. Ik heb mij met dien snaak beprost, dat er ik pijn mijn hert pan heb. Van eene betaling die moeilijk of zeer langzaam komt, zegt men: Op de bergen schieten. In dien zin immer in 't mv. Bergachtigheid en ook kleine berg. Wij hebben de hcele — doorwandeld. Ka rel V beriep Frans I in het strijdperk. Hij durft u bc- roepen in het rekenen, met de kaai' ten, met de kegelen, in 7 Fransch.

Sterven, van dieren sprekende en, met verachting, ook van menschen. Is die kurie nog niet gebersten? Heuk, misslag N heeft een — geworpen. Het — pan mijn huis kost fr. Maak het beschrijf pan Tienen. Eencn boom — , cquarrir un arbre. Klompen beslaan, er zcolleer onder zetten. Hij is goed Beslagen in het hoofdrekenen. Vooral bij middel van slobber, verkens aanvoeren half vet maken.

Straalsgewijs besproeien, sérin- guer. Hij heeft me met fijne spritsBuis gansch Bespritst! Hij is beleefd gelijk een —. Gelukkige man, die een am- bacht kan, f ei de bessembinder, en hij lag achter eene haag. Als, in eene herberg, een geldstuk op den vloer valt, dan zegt de baas of bazin: Daar was niet , veel te beste. Was daar nogal iet te beste?

Hij heeft 20 fr. Mistrouw al die foo vleiend spreken. Al dat ook wat ik daarvan weet, weet gij ook. De vrouw voor die waar- voor gij zooveel gedaan hebt.

De jongen tegen dien waarte- gen gij dat gelegd hebt. Iets dat niet schoon is, kan wel goed fijn. Dit vrouwtje is nog kleiner dan dat wij te A gezien hebben. Waar is de boom dat ge ge- kocht hebt? Hier pijnde boeken dat ge moet meenemen. Zijt gij het kind dat dat gedaan heeft? Plaats boven den dorschvloer, waar men strooi of graan tast. IJle beurden, kranke finnen. Kloek en gejond, en de beurs weegt geen pond. Beurden, borden, geld sparen.

Dik meisje of vrouw. Mijn vader fijn huis is ver- kocht. Ik heb den meester fijn boek verloren. Dien heer fijnen hof is wel beplant.

Uwefusters hunne k leer en fijn hier. De f e kinderen hunne werken fijn wel gemaakt. Ik moet mijne buur- vrouw heur land nog bezaai- en. Ik ga naar Pastoors. Hij komt van School- meesters.

Hij liep naar Keus- ters. Hij was te Kleermakers ; doch niet: In die genitieven schijnt « huis » weg te blij- ven. Van smeds huis, te kleer- makers huis, te Wabbcs huis, R. Die vogels hebben in die vlucht wel hun vliegens. Wij heb- ben hier geen liggens genoeg. De kat was springens gereed. Hij stond daar vechtens, pak- kens, stekens gereed. Tist-het-houten- Beens huis ligt af. Jan-de- Draaiers schuur is afgebrand. Leopold Tweedes vrouw heet Hendrika.

Een andere genitief, die nu en dan eens gehoord wordt, be- staat in de determinatieven welke den bezitsvorm onmid- dellijk voorafgaan, in den nomi- natief te zetten. Zet u maar op mijn vrouws stoel. Een meis- kens eer is gauw weg. Uw juffrouws kleed is gereed. Het kasteels dak ligt af. De mijne, het uwe enz. Dij kou koei es mijn. Da boek es oer. Oer en ca- hier heub ich vonge, mar mijnen ne NE uitgesproken als nait in 't FR. Mijnen hond es al groo- ter as oer e.

Mij brur leert becter as heure. Be- sproeien bij middel eener schop une escope. De bleekers — hun lijnwaad, de hoeren hun mest. Ronken, spinnen, van de kat sprekende. De bieè'n zwer- men bij N, de vrouw is er in barensnood. Hij was goed gebiecht eer hij bij den onderzoeksrechter kwam.

Te — gaan gelijk de molden, beloken Paschen. Stukje leer, om een' schoen te lappen. Mijn schoen was boven den hiel kapot, de schoenmaker heeft er een bies opgelet Tn. Luis in de kin- dertaal.

Dat kind heeft bieters. Jantje heeft al ee- nige bieters. Driftig loo- pen van koei sprekende. Er bij fijn, zich er mee bemoeien. Uit fijnen — fijn, onthutst, verward. In fijne voordracht was hij gansch uit fijnen —geraakt. Bijdat ge foo stout fijt, gaat ge niet mee. Ik f al B en R wel terug bijeen- brengen. Koffie en biergaan I niet bijeen.

Veel verteren en I slechte faken doen gaat niet I bijeen. Die twee 1 gaan al lang bijeen. Bu een kn 00 pen, z. T, Bij een koteren, z.

In een gemeente waar drij partijen fijn, slaan er soms wel' twee bijeen. De jongens van 't dorp en van den Spanuit gehucht fijn bijeen- geslagen en houden nu maareen spel. J en B gullen hunne kosten —. Mie en Sus gaan hunne kosten —. Het volk {ou moeten meer — , om fijn recht te er- langen. Waar drij politieke partijen fijn, spannen er dik- wijls twee bijeen. Die twee osseboer en spannen bijeen. Wij {ui- len dat gras en dat klaver- hooi bijeensteken.

Al fijne ossen steken bijeen in eenen kleinen stal. Komt voor in uitdr. We gullen hem bij- kans den noen moeten geven. Ik f al — met hem moeten mee- gaan. Al zulke voorstellen drukken een halve noodzake- lijkheid uit. De gendarmen gullen hem —.

Wij denken hier natuurlijk aan kar, karren, voeren. Deze spreekwijs doelt op hanengevecht. De donker bijt niet: Men wordt gebeten van fijne eigene luiden, men wordt benadeeld door de zijnen.

In dat pacht hof is de — goed. Met de bik werken. Bikker, gebik, ombikken, optikken, uittikken. Wij gaan dat land — -. Beer verken waarvan de teelballen binnen- blijven. Bitter- peen, chicorei wortel. Wat eene — is die Lie. Het is eene —. Hij heef t de plaats van koster gevraagd, maar 7 is eene —. Die van 7 ram- melen der tl aren verveer d is, mag naar den tosch niet gaan, n'aible au bois qui a peur des feuilles.

Jan heeft veel tlak. Hij t lakte fel over fijnen prijs. Blak, blak- ker, blakkerij, geblak. Wat een — is die Marie. Een halve — , een halfgebakken, un toque. Bloot, geen geld meer hebben. Met blekke handen fitten, zonder geld zijn. Bloot- liggen, van speelkaarten spre- kende. Hij blekte koeken f ot troef.

Er blijft veel tijd aan het opstellen van een woordenboek. Aan het jus- titiepaleis van Brussel is veel geld gebleven. Op den Brakkouter is al een schoor neman veel soldaten gebleven. Waar is Mie bleven? Om den — niet, sterke formule om te ontkennen. Zoudt ge die niet willen voor vrouw? Wat een domme — is die Sus. Uitroeping van verwonde- ring, van verlegenheid. Den — ƒ dat is f waar. Den — ƒ dat kan ik niet dragen. Die bliksemsche hond heeft mijne broek ge- scheurd.

Die bliksemsche deug- niet durft dat peggen? Hij kan blik- semse h eten, vloeken. In fijn bloed komen, meer fortuin krij- gen. Het bloed kruipt waar het niet gaan ' kan. Zijn bloed slurpen van schrik, zich hevig ontroe- ren, faire tourner Ie sang a q. Jantje fou fijn — slurpen als hij eenen gendarme fiet. Zijn bloed begint al rood te worden, hij stoort zich. Rosse baard, dui- velsch aard. Het tribu- naal doet er velen —.

Bloeden gelijk een rund, fel bloeden. Spook dat het bloed van menschen en dieren afzuigt, un vampire. Vele ouders maken hunne kin- der s bang voor den —. Verzameling van groeiende bloemen. Die bloemage moet hier weg. Dat is een blok van y n man, een goede blok. Snuggere en straffe werkman. Mager, van dieren sprekende. Uwe koei is fel —. De boerinnen gaan nu meer met hunne kornet bloot dan eertijds.

Er zijn nog eenige uitdruk- kingen waarin het adj. Hij doet fijne kousen, fijne broek nat aan, ge moet uwe schoenen niet vuil aandoen ; maar niet: Vet, malsch, flok van strooi spr. Bluisch strooi deugt niet om te dekken. Die tarwe wast —. Hoe staan de zaken?

In- geven wat moet gezegd, hoe moet gehandeld worden. Ik heb hem goed geboekvinkt, eer hij naar 't verhoor gegaan is. Den — op- scheppen, kijven, voorwerpen uit gramschap aan stukken slaan. De Eburonen boelden vele Romeinsche sol- daten. De boe- ren peggen: Wat belieft u f Men moet: De boeren peg- gen: Ik ga morgen eens den — op. Komt ge voorl van burger, boer of heer, Hebt ge geen geld, dan bobt ge geone eer. In Holland zegt men: Ben je schelm «f ben je dief, Heb je geld, ik heb je lief.

Boerenbrood ge- meen korenbrood , boerenheer, boerenmensch , boerenpraat , boerenremedie , boerenvlaai , boerenwinkel, enz. Romeinsche vijf V , tien X en één I. De recepten der boe- renremedies gouden moeten verzameld worden. Komt doorgaans in 'tmv. Iets dat fel schittert endoor onkundigen wordt fraai gevonden. Dat kleergoed is echte—. Rijmpje rond Tienen in zwang: JJoerin, Zottin, Hoeveel voor uw hin?

De boerin i Juffrouw van de stad, Kus mijn -gat. Ik heb voor de weerga zestien en halven gehad. Eertijds koperen i muntstukje. Er geen — omgeven, er niets om geven. Dat hij weg is, daar geef ik geen — om. Klein persoon, met of zonder bult.

Kleine hoeveelheid, vooral van eetwaren spr. Eene bof vlaai, appel, peperkoek, enz. Ik heb u goed geriefd, ik heb op geen bof gezien. Een goede bof erven, krijgen, veel erven, krijgen. Er op vallen, gelijk een — op eene haverkist, heel ruw behandelen.

Hij valt op die hem tegenspre- ken gelijk een bok op enz. Met eenen staak afslaan, vooral van okker- noten spr. Toovenaar die, volgens het HASP. Hij heeft daar een fraaien — gemaakt. Eene kar bolt goed, als zij een goeden slag heeft. Klein, grof, bolvormig tarwebrood je. Met de bom wordt ge- kapt. Groot, ge- bruikt bij maat. Ich heub oeg bommersche mooet geriefd. Een ons — is meer weerd dan een pond wijsheid. Het — vliegt, die het pakt heeft het.

Plaats waar de doelen staan. Eenen stok booien is hem « in een' tamelijk heeten oven of in heete asch steken », om hem te kunnen hervormen. Eenen boom met de kaarten spelen, spelen tot eene der partijen een zeker getal kee- ren wint. Elke overwinning wordt door het uitwrijven eener schrab, tak van den boom, aangeduid Faire une partie de cartes.

Die spreekwijs beduidt ook: Ik zal u wel eens vinden. Peerd dat on- middellijk vóór het berriepeerd gaat als er meer dan twee peer- den zijn. Wat spreekt ge van mijnen koop f Hebt gij er boo- nen mee 1 1k heb met S geene — en. Fel, in afkcurenden zin. In bordel laten, in den brand laten. De kinderen Israëls lieten de Ark des Ver- bonds in bertel.

Laat uwen weldoener nooit in bordel. Met den ruwen borstel aan iem. Alva ging er met den ruwen borstel aan. Hij is 7 bosch in, hij is in verval, hij is op, veeg. Zoo hoort men dagelijks: Dat is in Jans botten, dat Koben moet vastgaan. Kinderen van motten moe- ten krijgen op de botten. Kinderen van willen, Kragen ep de billen. Onglad, van een slibberbaan sprekende. Die slibberbaan is fel bot. Zoo bot als een uil, als een hout, als een e f el, als een os, als 7 peer d van Christus, als een verken.

Hoe jonger, hee botter, Hoe ouder, hoe zotter. Trees en Fien hebben een goede bot gevochten. Boter in uw pap steken, straffen, van een klein kind sprek. Mieken, f ij braaf, fullel of ik steek boter in uw pap. Die een haar in de — foekt, vindt die gemak- kelijk. Versche boter en versch brood, is mijn dood, f ei de man, en hij at dat geerne. Afge- lekte boterham, jonkman die een vrouwmensch loopen heeft.

Ergens niet veel botermelk vuilmaken , niet lang blijven, van dienstbo- den sprekende. Onverwachts, schie- lijk, onmiddellijk. Hij viel — dood. Hij is daar — neerge- vallen. Ik liep daar — tegen hem. Ik f al dat gerucht — uitmaken. Vrouw met eene hot op den rug. De bottros is bij Mie K ge- weest, Mie K heeft een kind gekregen. Beenen uiteinde eens pijls. Een huis — op hetgeen iem. Men bouwt met geen mossel- schelpen ook noteschelpen , bouwen kost.

Waarde menschen eene kerk bouwen, daar bouwt de duivel een kapelleken. Trouwen en bouwen Doet velen rouwen. Hy bouwt kasteelen in de lucht, En huizen in de volle vlucht. De man en is niet wys, Die zy n huis bouwt op 't ys ;. Want als 't ys komt te ontvriezen, Moet d3 man zyn huis verliezen. Meesterknecht in eene boerderij. Meisje of vrouw die veel van rondloopen houdt.

Mie is een felle —. Zijne dochter bragt wat te veel. Met een gloeiend ijzer sleutel van Sint- Huibrecht eenen hond op 't voorhoofd branden. Het brandt niet of: Hij sloeg als of het gebrand was. Gij eet alsof het brandde. Laten we maar seffens vertrekken.

Brandel, ijzer om hout- vuur te maken. Naam en zaak geraken buiten ge- bruik. Mest — , hooi — , molhoopen —. Mijn nieuwe kiel is gansch den hals gebroken met door dien regen te gaan, pon- der paraplu. Zich breken, zich eene breuk veroorzaken.

Meisje dat veel rond- loopt. Wat een — is die Mie. Het wel — f het wel zeggen. Die ad- vokaat heeft het daar wel ge- bracht. Gij hebt het Koben daar wel gebracht. Zich brengen, te kort bijkomen knikker spel. Achter- waartsl gij brengt u. Kiskas- spelen, jouer au bistoquet. Den grond onderholen, om eene groote bres in eens te doen afval- len. Aan de steenkuilen blijven er soms met — dood. Zijn woord niet houden.

Ik kan dien — niet eten. Dat is daar — waar niemand kan uit wijs geraken. Fel schitte- ren, van kleeren spr. Dat kleed briest te fel. Ringen van verkens, spr. Verkens die veel wroe- ten, worden gebrild. Op goed valle het uit, a tout hasard. Alles is daar in — , in de war.

Er broedt iets, er is regen of onweer op handen. Wij hebben twee hinnen die — fijn. Die smeer- lap heeft daar iets uit fijn broek geslagen dat van geen strooi is. Moeder, ik ga mee naar Tienen. Hij heef t mij daar 20 fr. Zij hebben hem met de kegels de — opgetrokken. Aan dat proces gaat hij fijne — scheuren. Kalf met zeer dikke billen, gelijk die van een veulen.

Un cul de poulain bij de Walen. Hoog vol, ge- bruikt in broemende maat. Kaart die veel telt. Zet maar eene — bij, mettez des points. La peau du lait. Eene goede — , f ei de bedelaar, en hij kreeg eenen God helpt helpe u. Zijn — gaan vragen, bedelen. Ik heb wel veel berd gekocht, maar dat eet geen —. Ik speel, al bleef er gun — in 't schap. Gij kent nog niets van het huishouden, gij eet nog onbezorgd -. Zich fat drinken, dat is voor hem dagelij ksch brood.

Hij heeft fijn huis verkocht voor een stuk —. Den eene ijjn dood, Ie den andere xyn brood. Imin geschoren, Brood geboren. Klagers bobben brood, Sloffere bobben nood. Wittekool, die den vorm heeft van een broodsuiker. Wat eene — is die Mie, die Jan.

Sla die — van een haan dood. Die hond is een fameuze —. Zilve- ren platen met eene zilveren keten samengehecht. Brouwketel, z, TV, Brui, z. Huwelijksgetuige in de, kerk. La- ten bruin braden, van boter of aardappels spr.

Laat die bo- ter —. Geneigd tot veel en hard brullen. Die koe is brul. Zie Onze Volkstaal i,vl. Koe die brul is. Wat een brul is die Sus, die Trees.

De schoolkwestie heeft veel — in 't land gebracht. Zijnen — recht- uit spreken, onbewimpeld spre- ken. Ergens fijnen — van vol hebben, er genoeg van hebben.

Il me semble quQ j'ai dïné q. Betor den buik gebersten als spijs verloren. Buikleem menschen- drek , buiknagel navel.

Ons koren is fel —. Die 'tarwe wast — op. Er niet buiten kunnen, dat moeten doen. Ik heb hem drinkgeld beloofd, ik kan er niet —. Gij moet hem eenen dag helpen, gij kunt er niet buiten —. Ik ben er niet buiten van met u mee te gaan. Dorp in eenige vaste uitdrukkingen. Hij komt van den — , hij woont op den — ,. Hij heeft twee hui f en op den buiten. Taal die maar door ingewijden gekend is.

IJzereri buis iri de dom eens rads. De karas steekt van weerskanten in eene bus. Aardappelstruiken — , de dikste aaMappels uithalen. Hij heeft een goeden — noten thuisge- bracht. Buit of slagen, d.

Butttofsleeg, iktróuw, ik speel, ik ga naar Amerika. Hij heeft te Paschèri fijnen — ge" K had. Wat een — heeft die Jan. Hij doet fijn — deugd. Uitmuntende per- soon,, goede of slechte.

Nhéefl daar twee cadé's van jongens. Dierijstpap, die wijn is cadé. Die vlaai is bonus cadé. Cartouche was een —. Calengeeren g op zijn Fr. Er aanmaken, in contra- ventielslaan. Veldwachter S calen- geert gemakkelijk. Daad van calen- geeren. De veldwachter laat soms de — met eene fooi af- maken. Woord waarmee men de eenden bijroept.

Laken mantel, inzonderheid van soldaten. Met capote en kapot van eene ziekte niet kunnende genezen , heeft dees woordenspel plaats: Stukje broodsui- ker in den vorm van eene cara- mel. Hij verzamelt in 't sui- kerfabriek — len. Iemand veel — doen, veel vriendschap bewijzen. Handel met die vlug maar, hij f al u eene — wisselen, hij heeft mij ook eene — getrokken.

Pijn fijn centen hebben, gierig zijn, niet bij kas zijn. Vraag hem niets, hij heeft pijn fijn centen. Ik fou wel eene pint betalen, maar ik heb pijn mijn centen. Op fijnen — niet fijn, onpasselijk zijn. Hij was op 't exa- men gansch uit fijnen —. Ik ben die — moe. Soort van aardappel die van binnen zeer wit is, en niet meer gezocht wordt. Man van weinig aanzien. Met wat eenen — f ij toch trouwen gaat. Breydel was geen —.

Ik heb al twee coïons. Dat kind heeft een felle -. Hoe langer hoe schoo- ner. Hoe later op den dag, hoe schooner volk. Dat is een lomper kind. Dat kind is meer lichtzinnig dan boos, wordt veel over het hoofd ge- zien. Hij is stouter als sterk, rijker als geleerd. Hij is luier als hij groot is. Die muur is breeder als hoog. Verschijning voor het vereenigd professorskorps van v t gesticht, om eene laatste ver- maning te krijgen, of om zich te hooren veroordeelen tot weg- zending.

Die geene compassie heeft met lijdenden, is geen braaf mensch. Hij is niet —. Hij handelt niet —. Steenkappersha- mer om desteenen te fatsoenee- ren. Hij kan niet spelen f onder — te doen. N is immer —. Gij doet alles —. Flow is een verkoop cijfertje. Leuk op papier, maar in praktijk haal je dit nooit. Met goekopere pompjes bedoel ik meer de Eheim en de EK variantjes.

Nieuw zijn die net in de 3 - 4 tientjes. In praktijk worden pompen amper parallel gezet, omdat dit tov een enkele pomp niet echt veel uitmaakt. Serie daarin tegen is vrij populair juist doordat je de druk verdubbelt en hierdoor amper flow verliest. Hier een leuke thread http: Ook hier kan het niet lang meer duren dat ik met bouwen beginnen kan. Nog wat kleinspul denk ik, sleeve gereedschap, en een zootje para cord voor het sleeven.

Moet me alleen n beetje over het gevoel heenzetten dat het geern zin meer heeft om deze machine nog op watercooling te zetten, want dat is niet waar.

Maar 'What has been seen, can not be made unseen. En dus lijkt mijn FX op een, al dik een jaar niet meer ondersteunde, Crosshair V Formula soms wel heel erg bejaard. Maar het goede nieuws is dus dat ik binnenkort iig lekker aan de slag kan. Ik heb het niet verder gevolgd, maar het cannes dus ook zomaar de chieftech gaan zijn.

Ik dacht nadat ik m'n MCP35X2-BK Dual volop lopend had aan de controller ik dat ook wel met m'n enkele ddc plus kon, maar demme nog niet gelukt. Ik heb de molex van de pomp geknipt en er een speciaal stekkertje aan gezet, deze heb ik vast gezet aan 1 van punten op de controller, vervolgens de gehele firmware doorgelopen, maar met geen mogelijkheid krijg ik de pomp draaiend..

Je had je pompen toch op die 2-pin pwm headers aangesloten toch? Probeer anders de 4pin pwm fan header eens. En dan via de software de pomp op dezelfde wijze als de fans aansturen. De pompen kregen aangesloten aan de twee pwm headers bedoelt signaal, nu een enkele mcp aangesloten werkt het niet. Met exact de zelfde parameters in de firmwarel. Je zou bijna aan geknapte header lijnen gaan denken. Ik ga in de nabije toekomst een custom loop voor mijn FX bouwen en ik heb een paar onderdelen bij elkaar gezocht Ik heb mij gebaseerd op een kit van Alphacool, maar ik wil geen bay res en de radiator mag maar 30 mm zijn omdat dikkere niet passen in mijn case.

Die mag zo dik zijn als maar kan Onderdelen: Fittingen heb ik tweedehands gevonden: In mijn D heb ik bovenin een 45mm radiator weten te schroeven, je beperking tot 30mm kun je daardoor nog eens in overweging nemen. De 45mm geinstalleerd zorgt hier exact het beeld zoals in je plaatje, ook een kleine overlapping van de fans over de schroefjes.. Ja ik zal alles nog eens goed nameten. Eerst zien of de problemen met mijn cpu opgelost zijn als ik een nieuwe heb gekregen van AMD.

Anders heeft een loop niet veel nut. Hose cutters heb je niet nodig. Ik doe dit altijd met een grote stofschaar en dat gaat perfect. Fishsmell schreef op zondag 22 juni Weet je niet of het wel of niet past, persoonlijk zou ik gewoon verschijnende formaten radiatoren bestellen, en kijken wat wel en niet past, en wat niet past gewoon terug sturen, je hebt je twee weken wettelijke bedenk tijd op bestellingen.

Zo lang je voorzichtig bent met de verpakking is terugsturen geen probleem, daarnaast zijn die paar euro porto kosten ook niet iets waar je echt moeilijk over hoeft te doen. Die foto is een Hi in mijn vorige case. Hebben jullie nog opmerkingen over de andere onderdelen? Vooral de pomp was lastig. Ik weet dat een D5 meestal het beste is, maar die kost veel meer dan deze pomp.

Ik heb de huidige gekozen omdat jayztwocents op youtube deze aanraadde voor een eerste loop met een beperkt budget. Die set had ik ook al gezien maar een bay res vind ik echt niet zo mooi.

Je kan het frontje er afschroeven en de verf weg schuren met fijn schuurpapier voor een frost look, met nog fijner schuurpapier weer blank maken, of een nieuw frontje maken, eventueel van een 5. Het alternatief is gewoon meer uit je portemonnee trekken. Een kennis heeft aan mij gevraagd of ik een PC met een custom watercool setje voor hem kan bouwen, om zodoende met name een zo stil mogelijke PC te krijgen.

Nu is het alweer zo'n 6 a 7 jaar geleden wanneer ik voor het laatst voor mijnzelf iets gebouwd had, er is nogal wat keuze bijgekomen. Een belangrijke eis is alleen, het moet geheel, of zoveel mogelijk onderhoudsvrij zijn!

Omdat het systeem oa. Uit eigen ervaringen, weet ik nog dat je een keer per jaar de reservoir moet bijvullen, dit lag hoofdzakelijk aan de flexibele siliconen slangen die ik altijd gebruikte.

Op Highflow zie ik dat er tegenwoordig Acrylic tube's zijn, wel meer werk, maar zou dit het effect van het verdampen door de slangen tegen kunnen gaan? Ik gebruik Tygon slangen en hoef nooit water bij te vullen. Hangt natuurlijk wel af van het reservoir. In die van mij gaat ml en is niet eens helemaal gevult. Het is wel aan te raden om het water 1x per jaar te vervangen. In dat ene jaar hoef ik dus nooit bij te vullen.

Madshark schreef op vrijdag 04 juli Gaat hij toch voor de Z, dan is er dit blok. PilatuS schreef op vrijdag 04 juli Vandaar er even een of meerdere PCIe sloten vrij moet blijven. Persoonlijk zou ik nu 2 of misschien 3 R9 X kaarten halen voor gaming op een enkel 4K scherm.

Komt er uiteindelijk een nieuwe GPU serie uit en heb je meer power nodig, verkoop je de oude kaarten zeg euro en koop je weer nieuwe zeg per kaart met blok. Daarbij moet gezegd worden dat de scaling van SLI en Crossfire na de 2e en zeker na de 3e GPU behoorlijk kan afnemen; in sommige games wordt een triple GPU setup nog redelijk ondersteunt, een 4e GPU levert vaak niets meer op meestal alleen maar meer problemen. Een Titan Z is heel duur en de waardedaling zal aanzienlijk zijn, zeker in vergelijking met andere opties 2x Ti, 2x R9 X, R9 X2.

Hij wil in de toekomst nog een 2e of zelfs een 4e Z bij gaan plaatsen als ie multi 4K schermen wilt gaan gebruiken. Budget heeft hij wel, hence dat er ook een 12 of 16 core Xeon in het systeem moet,. Tenzij hij niet gamed, en zijn PC voor wat anders gebruikt, is 3x30'' waarschijnlijk een betere keuze, ik ben iig prima tevreden met mijn 12MP schermoppervlakte, het heeft imho de beste prijs en prestatie balans.

Die D is inderdaad een stuk beter geschikt dan die Fractal. In die D prop je dan 2 stuks 4xmm. Ik weet dat die kaarten niet afdoende zullen zijn voor een 3x4K setup, zelfs voor een enkele 4K scherm zijn ze al krap. Een titan Z heeft totaal geen meerwaarde over 2x een titan black dus waarom? En wat is precies de bedoeling van de machine dat je zoveel ram en cpu cores wil nemen?

Madshark schreef op maandag 07 juli Ok, ja ga daar zeker naar kijken. Dan zou ik evt. Een kant en klare PCIe kaart lijkt me dan ook wel wat praktischer en minder fout gevoellig. Ik heb er eigenlijk de volste vertrouwen in dat ie met 1 Titan-Z voldoede performance heeft dat ie echt geen 2e meer zou willen. Hoewel het wel 'mooier' is om zoveel mogelijk van 1 merk aan te houden.

Primair is het bedoeld om de PC zo stil mogelijk te maken, maar toch voldoende koeling bied mocht de omgevingstemperatuur soms erg hoog uitvallen. PC gaat naar het MO, verklaard natuurlijk gelijk het budget. Ja, ik heb zelf in het verleden ook altijd met single loops gewerkt. Is het allemaal ook wat beter te managen, zeker met 2 pompen en een terugslag ventiel is het ook aardig redundant te bouwen.

Hoewel inderdaad de Corsair en Silverstone hierin wat praktischer zijn, zijn die kasten ook een flink stuk groter,. En ach, het is ook smaak, de ene vind Corsair weer mooier, en in ons geval, duidelijk de Fractal Design.

Ja, zijn mooie dikke rad's, en pompen zien er een stuk leuker uit dan de Eheim'pjes 'uit mijn tijd' Zit te denken aan zo'n tube reservior waar zo'n D5 pomp onder gemonteerd wordt. Zie het als het verschil tussen een VW en een Lexus,bijde voldoen prima voor jaren, alleen is de Tygon net een klasse beter. Tenzij je hele speciale dingen doet, zal een Samsung series Pro 1TB je in de praktijk echt betere prestaties leveren dan een RevoDrive.

Je wild juist je pompen inline gebruiken, voor een hogere druk, zeker als je D5s gebruikt, heb je aan extra druk meer dan aan extra doorstroming, en je hebt ook geen terugslag ventiel meer nodig. Maar watergekoeld is de TJ11 een van de mooiste kasten die er op de markt is , daarnaast denk ik dat met dat budget, er vast wel een ervaren waterkoeler of een case modder die wild helpen met het bouwen van het systeem.

Vind zelf ook de R4 een hele mooie kast, alleen nou niet echt geschikt voor waterkoeling, te weinig airflowin de kast. Dat is niet echt nodig, zo hard verdampt het water ook weer niet, ik ververs mijn water 1x per jaar , wat ook aan te reden is, maar denk dat het, het gemakkelijk 2~3 jaar uit houd als je echt lui bent.

Ok nu kan ik het echt niet meer volgen, als gamen en zoveel mogelijk beeldscherm het hoofd doel is, is 3x 30'' de beste keuze, zelf gebruik ik 3 ''goedkope'' Koreanse 30'' schermen , en dat gaat prima met 3 Titans, zou nooit meer terug willen qua gamen en gewone desktop, daarnaast Windows nog steeds niet echt geschikt voor hoge PPI schermen, en is de PPI hoger dan ppi dan dat van een 30'', dan gaat dat het gebruiksgemak van desktop gebruik tegen.

Ik zou het nog eens goed doorspreken want nu worden er een hoop redelijk domme keuzes gemaakt. Fishsmell schreef op donderdag 19 juni Madshark schreef op dinsdag 08 juli En het zal nog wel langer duren voordat dit spul erg goed te verkrijgen zal zijn, en zolang wil ie zeker niet wachten.

Heh, zoals ik al aangaf, het is zeker mijn keuze niet, in eerste instantie moest ik 4 Titan-Z's bestellen wat niet eens zal werken omdat ie ergens gehoord had dat ie dit moest hebben. Nu was het mij al gelukt om te downplayen naar 1 kaart, liefst gooi ik er Titan Black's in of evt zelfs een R9 X2. Zijn die REVO's echt zo uberslecht? Let wel, ik heb het over de Revodrive Hoewel EK best mooi spul heeft, snel geneigd om daar dan meteen alles van te nemen.

Uiteindelijk bestel ik het Highflow, gewoon door de goede ervaringen die ik in het verleden met ze gehad heb. Yep, dat is wat het uiteindelijk moet gaan worden: Ik vraag me zowieso al ten eerste af of het uberhaupt wel een goed idee is, laat staan of mogelijk is om een E v2 op zijn staart te kunnen trappen, daargelaten dat ik nog niet weet of deze eigenlijk wel een unlocked multiplier heeft.

Qua GPU is het zowieso wel te doen, betwijfel alleen of het nut heeft, gezien ie nu al de kaart mogelijk niet kan maxxen door x Met veel betere blocks, rad's en pompen verwacht ik eigenlijk toch wel minstens hetzelfde.

Zonder meer een hele mooie kast om er in te modden, mja, smaken verschillen, hij wil een witte R4. Om het laatste beetje geluid, van bijv. Maargoed, bij een andere kast zou men dan weer losse matten kunnen kopen.

Let wel, ik zeg koel genoeg, een ander kast zal wellicht nog eens 10 graden eraf kunnen halen, maar dat vind ik min of meer onnodig. Zolang alle temp's maar ruim onder de limiten liggen is het eigenlijk al prima. De kant en klaar setjes Asetek, Corsair etc geven vaak 5 jaar als minimum levensduur op.

Dat zou ik wel willen proberen te evenaren, vandaar mijn oorspronkelijke vraag over de te kiezen slangen. Hoewel mijn kennis hele specifieke eisen heeft aan zijn PC, ik zie hem nog geen water bijvullen.

Tja, videokaart keuze is zeker wel voor enige verbetering vatbaar, is ook niet mijn keuze. Ik vind de Titan-Z een overpriced product, wat weinig toevoegd t. Storage is wellicht voor verbetering vatbaar als de Revodrive inderdaad geen toegevoegde waarde heeft t. Wilde eigenlijk het topic niet kapen met deze erg lange postings, hoewel ik het wel super interessant vind Ik zal ze wat inkorten. Er zijn omstandigheden waar een Revo voordelen heeft, maar die zijn er maar beperkt, en ik denk dat er meestal alternatieven zijn die beter werken, maar zou zeggen omschrijf pressies wat je doel en je gebruik is, en vraag op http: Daar heb je zoveel mogelijk rad voor nodig, iets dat lastig gaat in een R4.

Nee een Xeon kan je niet over klokken, maar de opkomende 8 core Haswel-E wel, je moet gewoon uitrekenen wat je de meeste IPS geeft. De E v2 heeft 12 x 2. Nee serieel geeft meer druk, en dat helpt veel beter om de weerstand van de blokken te overkomen, een pomp heeft een druk van 0.

Maar serieel geeft je 0. De DCC pompen met een lagere doorstroming, maar met zijn hogere druk van 0. Vandaar ook dat ik de pricewatch: Asus Republic Of Gamers Swift PGQ Zwart voorstelde, persoonlijk draai ik op goedkope 30'' 60Hz schermen, daar ik schermoppervlakte belangrijker vind dan hogere verversing voor de games die ik het meest speel, maar die 30'' schermen raak ik ook weer gemakkelijk kwijt met weinig verlies, als er betere free of G-sync alternatieven komen. Als ik een nieuwe kast zou nemen voor mn waterkoeling, dan zou het zeer waarschijnlijk de Themraltake Urban T81 zijn linkje: PC moet eind deze maand al klaar zijn.

En de kans is groot dat ie straks gewoon weer een nieuwe koopt. Tja, met een unlimited budget kan ie nemen wat ie wil, ik kan hem alleen maar adviseren, naar wie hij luisterd is zijn eigen keuze.

Heb me er flink op ingelezen, toch zie ik je gemelde tegenvallende performance niet echt terug hierin. De Pro's zijn een mooi alternatief, maar nog niet op zeer korte termijn verkrijgbaar. Heb het eens voorgelegd aan een bekende watercool leverancier. Oplossing, 2x2 setup van 4 D5 pompen Want het mag gewoon niet uitvallen, gezien die PC ergens verweg komt te staan.

Ontzettend gaaf scherm, vooral met G-sync. Nu hem alleen nog zien te krijgen ergens. Fordox schreef op dinsdag 08 juli Ik denk dat ie alleen last heeft met de 2x , maar volgens mij heeft alleen Silverstone daar kasten en fans voor.

De tj11 is zo duur dat ik liever naar andere rads wil kijken bijna Fordox wijzigde deze reactie De tj11 is zo duur dat ik liever naar andere rads wil kijken bijna. Fishsmell schreef op dinsdag 08 juli Waarom alles in een PC, gaming heeft flinke voordelen aan een hoge CPU klok, maar waar voor een multiboxing systeem je meer hebt aan meer cores. Heb zelf ook een redelijk onbeperkt budget, als piping supervisor in de Noorse olie, en een vriendin die zelfs meer als ik verdiend, sinds ik ben gestopt met mijn overwerk, en meer de kleinere leuke klusjes doe als voorman.

Beter is nog steeds 4x DCC 3. PWM wat is het, hoe gebruik ik het met mijn fan en waterpomp. En de enige kast die een beetje in de buurt komt van de bouwkwaliteit van de TJ11 is de Cosmos II, maar qua waterkoeling inbouw is de TJ gemakkelijker imho.

Phaerion schreef op woensdag 09 juli Dus neem 't me maar niet kwalijk al ik zo hier en daar een bericht mis loop. Met die lange reacties er tussen wil het nog wel eens gebeuren dat ik een bericht soms niet gelijk zie staan. Wat ik mij altijd afvraag als ik nadenk over het zelf maken van een kast is wat de toleranties in godsnaam zijn Bij massaproductie gebruiken ze waarschijnlijk een stans ben even de exacte naam kwijt , dus zal de tolerantie anders zijn dan bij een enkelstuks product Overigens heb ik nog steeds "last" van verdamping in mijn loop.

Om even op mijnzelf terug te komen, de R4 gaat even van tafel, totnutoe raak ik aardig gecharmeerd van de TJ07, minder groot dan de 11, mogelijkheid voor een quad rad. Ik heb een antec one, eigenlijk geen al te beste kast voor WC maar goed. Ik vroeg mij af of ik winst haal met één mm rad T. De scythe hangt een beetje zwaar aan het mobo volgens mij en misschien niet helemaal goed gemonteerd aangezien mijn temperaturen van mijn k stock al op de 60 Graden zit.

Natuurlijk niks mis mee dit kan tot 4Ghz 60 graden blijven maar ik had het liever lager gezien. Maar goed dus terug komend op mijn vraag, maak je met een enkele mm radiator winst? Aangezien een k op 5Ghz bijna watt verbruikt ga ik natuurlijk niet stable halen met één mm.

Wat kan een single radiator maximaal afhandelen? Lijkt me dat een mm custom of kant-en-klaar-setje k voldoende moet kunnen koelen. Persoonlijk vind ik waterkoeling pas interessant worden bij 2xmm of groter.

Dan heb je meer koeloppervlakte dan bij een luchtkoeler. Een 1xmm rad heeft soms zelfs minder koeloppervlakte dan een luchtkoeler, dat er dan water doorheen loopt maakt geen verschil. PilatuS Er zijn meer redenen waarom je zou kiezen voor waterkoeling. Oa, dat je meer controle hebt over je warmte afvoer. Een luchtkoeler verwarmd de lucht om zich heen, het verwamd dus je PC van binnenuit.

pjes nl spuit kutten